Naslovna stranica Novosti Zaposlenici Kontakt

O nama

Institut za hidrotehniku Sarajevo d.d. Sarajevo je od svog osnivanja samostalna, tržišno orjentisana, konsultantska, projektantska i naučno-istraživačka organizacija. 

Djelatnost Institut obuhvata naučno-istraživačke i visokostručne aktivnosti, obrazovanje, planiranje, konsalting, kao i reviziju investiciono-tehničke dokumentacije iz oblasti voda i okoliša.

Djelatnost uključuje i neovisnu, tržišno orjentisanu Laboratoriju za ispitivanje kvaliteta voda te Tim za detekciju i mjerenje gubitaka u vodovodnim sistemima.

Laboratorija za ispitivanje kvaliteta voda je u potpunosti opremljena da može efikasno i precizno vršiti analize kvaliteta vode i otpadne vode kao i čvrstog i muljevitog otpada u skladu sa važećim zakonskim propisima i standardima.

Tim za detekciju i mjerenje gubitaka  raspolaže opremom i kadrovima za mjerenja i detekciju gubitaka u svim vrstama vodovodnih sistemima. U svome dosadašnjem radu naš tim je otkrio i spriječio gubitak više od 40.000 m3/dan vode što predstavlja količinu dovoljnu za uredno snabdijevanje pitkom vodom grada od 200.000 stanovnika.

Institut i njegova Laboratorija su u procesu certifikacije u skladu sa standardnima EN ISO 9001 i BAS EN ISO 17025.

Novosti

29/03/2017
Javna odbrana doktorske disertacije kandidatkinje mr. sc. Dalila Jabučar
Pročitaj više ...
01/02/2017
Izrada studije za smanjenje neprihodovane vode u Kantonu Sarajevo
Pročitaj više ...
24/11/2016
I radionica u okviru izrade Kantonalnog plana zaštite okoliša Kantona Sarajevo za period 2016.-2021. (KEAP)
Pročitaj više ...